sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Viikonloppuruokaa

Arkena arkiruokaa, viikonloppuna viikonloppuruokaa

Parasta viikonlopuissa? Viikonloppuina on aikaa tehdä ruokaa pitkän kaavan kautta.  Viikonloppuisin teemme yleensä joko pitkään uunissa haudutettua ruokaa tai sitten monen ruokalajin päivällisen. Bongailemme uusia ruokaideoita lehdistä ja internetistä. Pari viikkoa sitten löytyi Glorian Ruoka&Viini lehdestä aivan taivaallisen hyvä resepti, jota kokeiltiin joku aika sitten. Grillipihvi, avokadorisotto ja chorizosalsa.



Chorizosalsa

2 punaista chiliä
1 vihreä chili
1 salottisipuli
2 valkosipulin kynttä
100g chorizomakkaraa
1/2 dl oliiviöljyä
3 rkl sokeria
1 rkl suolla
2 limetin mehu
1 ruukku korianteria
1/2 punttia lehtipersiljaa

Poista chileistä siemenet ja hienonna pieneksi. Hienonna sipulit ja makkara pieneksi kuutioiksi. Lisää öljy pannulle ja kuullota sipulia ja chorizoa miedolla lämmöllä 10 min. (huom! älä laita paista chorizoa liian kuumalla ettei pala) Lisää chili, sokeri ja suola. Kiehauta nopeasti. Anna jäähtyä. Hienonna korianteri ja lehtipersilja. Lisää limettimehu ja yrtit salsaan. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti.


Salsa sopii todella hyvin grillatun pihvin päälle ja vie kielen mennessään. Avokadorisotto toi hyvää tasapainoa ruokaan, kun avokado antoi makeutta risottoon. Lisäksi tietenkin paljon kesäistä salaattia.

Ruoan kaverina leipä + suolainen Välimeren tapenade -levite.

Välimeren tapenade

2 dl mustia kivettömiä kalamataoliiveja
1 dl pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja
2 rkl kapriksia
1 valkosipulinkynsi
3 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
1 rkl hienonnettua persiljaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen. Tahna sopii hyvin levitteeksi, pastan joukkoon, broilerin tai kalan päälle.


Tänään ruokana oli pitkään haudutettua siideripossua ja -chutneyta. Siitä lisää myöhemmin.

Nautinnollisia vapaapäiviä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti