torstai 1. toukokuuta 2014

Vappubrunssi

Hauskaa vappua!

Tänään vietettiin perinteistä vappua kotona perheen kanssa. Olemme mieheni kanssa kulinaristeja, nautimme hyvästä ruoasta ja teemme mielellämme kaiken itse, yhdessä. Vappubrunssiin tarvittavat ainekset oli ostettu etukäteen, paitsi majoneesi oli unohtunut, joten mieheni teki sen itse - ja hyvää tuli. Tämän vuoden vappubrunssista tuli kalapainotteinen. Tässä kuva brunssistamme.



Nyt on parsan sesonkiaika parhaimmillaan, joten teimme myös peruna-parsa-aurinkokuivattutomaatti -salaatin johon pinnalle tuli parmesaanilastuja.



Brunssiimme kuului graavilohta kolmella eri tapaa. Graavilohta fetan ja kapriksien kanssa, graavilohta japanilaiseen tapaa (pinta paistettu torchilla) ja jogurttisen lohitahnan muodossa leivän päällä. Lohitahna ja leipä oli ihan taivaallisen hyvää. Leipänä toimi maalahden limppu. Tässä ohje lohitahnaan.

Jogurttinen lohitahna
n.200g graavilohta
3 kevätsipulia
1 dl kreikkalaista jogurttia (turkkilainen jogurtti toimii myös)
1 dl täysmajoneesia
1 rkl sitruunamehua
1/2 tl sormisuolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
hienonnettua tuoreita yrttejä, esim. ruohosipulia, tilliä tai lehtipersiljaa

Leikkaa lohi pieneksi kuutioiksi. Viipaloi kevätsipuli ohuiksi renkaiksi. Yhdistä lohi, sipuli, jogurtti ja majoneesi. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon yrtit. Anna maustua kylmässä hetki.
Laita leipien päälle tahnaa ja nauti.
Bon appetit!


2 kommenttia: