sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Äitienpäivä

Ihanaa äitienpäivää äideille, mummuille ja famuille!

Minun neljäs äitienpäivä alkaa olla takanapäin. Aamulla sain nukkua pidempään, kun mies ja lapset olivat kattaneet aamupalapöytään hienon suklaakakun. Nam! Sitä onkin sitten maisteltu tänään pariinkin otteeseen. Lisäksi vanhempi lapsi oli leiponut päiväkodissa äidille hannatädin kakkuja. Nuorempi lapsi oli askarrellut äidille hienon timantin (jonka hän tosin peri samantien itselleen väittäen omakseen, häneltä oli tainnut päiväkodissa mennä ohi tieto, et kyseessä oli lahja äidille). Ihana, rauhallinen aamu omien rakkaiden kesken.
Lisäksi sain lahjaksi uuden kahvakuulan. Aikaisempi kahvakuula on 4kg, tämä uusi komistus on 8kg. Kyllähän se vielä aluksi raskaalta tuntui, mutta tietyissä liikkeissä on parempi, kun on painavampi kahvakuula. Toivon mukaan tämä innostus pysyisi hieman pidempään, toistaiseksi treenaaminen on tuntunut kivalta. Tavoitteena on vahvistaa käsiä, rintalihaksia, yläselkää ja parantaa tätä minun lysähtänyttä ryhtiä.

Päivälliseksi olikin sitten uuniperunaa kinkku-maissi-aurinkokuivattutomaatti -täytteellä, pippuripihvi ja raikas salaatti. Ei varmaan tarvitse kertoa, että hyvää oli. Kevätsipuleita alkaa nyt olla kivasti saatavilla. Niistä saa kivaa lisämakua salaatteihin.
Täytetty uuniperuna

Rosamunda perunoita (1kpl / syöjä)

Täyte
200g (savu)kinkkua
200g kermaviiliä
1 prk maissia
50-100g aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna (oman maun mukaan)
mustapippuria
tuoretta basilikaa

Pese perunat, pistele haarukalla ja kääri yksitellen folioon. Kypsennä uunissa 200 asteessa 1-1,5h.

Valmista sillä välin täyte. Silppua kinkku ja valuta maissi. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa.

Tee uuniperunoihin ristiviilto ja purista varovasti kyljistä niin että peruna aukeaa. Lusikoi perunaa hieman pois ja lisää täytettä perunan sisälle. Laita folio takaisin kiinni ja anna perunan hetki jähtyä ennen syömistä.

Mukavaa sunnuntai-iltaa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti